ARC14 – interieuraward

image 3 300x168 - ARC14 - interieuraward
ARC14 award

Amsterdam Arena - donderdag 27 november

De ARC14 Interieur Award is vandaag toegekend aan deMunnik‐deJong‐Steinhauser en Merk X voor Rozet. Het cultuur‐ en kenniscentrum in Arnhem  is volgens Ria Oudega, directeur van de  Bibliotheek, ‘al sinds de opening een (t)huis van de stad’.  De jury keek naar het vernieuwende karakter van het interieur en ‘de wijze waarop de  professionaliteit van de ontwerper in het eindresultaat tot uitdrukking is gekomen’.

Uit het juryrapport: "De Rozet nodigt al bij de voordeur uit tot allerhande soorten van gebruik. De kavel en de locatie noopten tot een bijzondere gebouwvorm: hoog en wigvormig, met bebouwing aan beide lange zijden en een smalle ingang aan een pleintje. Een expressieve trappartij verbindt alle verdiepingen visueel met elkaar. De inwoners van Arnhem zijn gezegend met een gebouw dat in korte tijd een plek in hun dagelijks leven heeft veroverd en daar met zijn karaktervolle interieur nog lang deel van zal uitmaken."

In de jury van de ARC14 Interieur Award hadden zitting: Odette Ex, Ex-interiors, Casper Schwarz, c4id interieurarchitecten, Frederike Bax, Bureau Bax, Ninke Happel, Happel Cornelissen Verhoeven, Sander Woertman, redacteur de Architect.

Rozet werd eerder al uitgeroepen tot Beste Gebouw van het Jaar en kreeg de Arnhemse Heuvelinkprijs voor architectuur. De bibliotheek werd in 2013 verkozen tot beste bibliotheek van Nederland.

zie ook project ROZET