Eind 2019 zal hèt grote nieuwe publieksgebouw van Groningen haar deuren openen.
Het Groninger Forum zal onderdak bieden aan onder andere: filmhuis en filmcafe, bibliotheek, museum, restaurant, dakterras, jeugdLAB, nieuwscafe, stripmuseum en VVV.

Het openbare deel van het interieur ontwerpt deMunnik-deJong-Steinhauser.

architectencollectief deMunnik-deJong-Steinhauser ontwerpt het interieur van de publieke ruimtes van het tien verdiepingen tellende Groninger Forum, een gebouw ontworpen door NL Architects.

Het Groninger Forum, dat achter de Grote Markt in Groningen verrijst, wordt een ontmoetingsplaats voor nieuwsgierige mensen, vol exposities, films, (literaire) evenementen, talkshows, diverse horeca, de VVV en het nieuwe Nederlands Stripmuseum. Op de bovenste verdieping komt een skylounge met restaurant, een dakterras met openluchtbioscoop en een fantastisch uitzicht over de stad. Onder het Groninger Forum komt een ruime parkeerkelder voor auto’s en fietsen.

Het definitief ontwerp voor het interieur moet voor de zomervakantie van 2017 gereed zijn. Na de zomer volgt de bestekfase, begin 2018 de aanbestedingsfase. In 2019 opent het Groninger Forum de deuren voor het publiek.

zie voor meer info en beeld https://www.forum.nl

 

 

opdrachtgever

Groninger Forum

team

Josje Kuiper, Thomas van den Berghe, Abbie Steinhauser, Gertjan de Jong, Bert de Munnik

grafisch ontwerp

Janno Hahn

Maquette

Maankraters

locatie

Centrum Groningen, achter de Grote Markt

Opening

eind 2019

oppervlakte

ca. 17.000 m2 bvo publieke ruimte

gebouw architect

NL architects

Fotografie / Beeld ©

Roos Aldershoff

Film ©

DAYS