Café-restaurant Momento In het café-restaurant op de begane grond van kenniscentrum Rozet scheidt een grote kast van sendzimir verzinkt staal de bar en de keuken van het zitgedeelte. Deze neemt de hele breedte van de achterwand in beslag en verbindt daarmee de langwerpige ruimte die wordt onderbroken door brede betonnen kernen. Tegelijkertijd hebben de kernen een functie gekregen: ze verdelen het café-restaurant in drie verschillende zones, het café, het restaurant en de middenzone. Dit maakt dat iedere bezoeker een prettige zitplek kan vinden. De opnieuw gestoffeerde tweedehands stoelen en banken zorgen voor een huiskamersfeer en worden afgewisseld met maatwerkmeubels die qua schaal zijn afgestemd op de robuuste architectuur van het gebouw. Samen vormen ze een familie van meubelstukken, die in heel Rozet is terug te vinden

Veel aandacht is gegeven aan de verlichting. In het restaurant is deze in verschillende scenes in te stellen passend bij de verschillende momenten op de dag.

Het interieur van Rozet in van Arnhem is uitgeroepen door de vakjury van de ARC14 award tot het winnende project van de ARC14 Interieur Award.

download hier projectinformatie

 

interieurarchitect

Architectencollectief deMunnik-deJong-Steinhauser in samenwerking met Evelyne Merkx, Merk X

opdrachtgever  

Gemeente Arnhem
Lion Hermsen – Momento

adres

Kortestraat 16, Arnhem

oppervlakte

350 m2

In samenwerking met

Licht Joost de Beij – Lichtadvies

Ingenieursburo Linssen – Adviseur installaties

Gielissen –  Interieurbouw

Wessels Rijssen – Aannemer

DGMR – Bouwfysica en Akoestisch advies

T.I.B. Leerkes – Installateur

Tower Horeca – Horeca advies

ABT – directievoering 

Het Lab – Grafisch ontwerp

FabriekNL

fotografie

Katja Effting ©