ROZET op de shortlist “Mies van der Rohe Award”

Barcelona, 10 februari 2015

Uit 420 internationale inzendingen is Rozet doorgedrongen tot een shortlist van 40 gebouwen.

Met de Mies van der Rohe Award wil de Europese Unie topprestaties in de architectuur bekronen en laten zien wat voor belangrijke bijdrage ontwerpers leveren aan de ontwikkeling van nieuwe bouwkundige concepten.

Rozet, een ontwerp van Neutelings Riedijk architecten, is sinds de opening op 10 december 2014 al door meer dan 1 miljoen mensen bezocht. Al 5 keer is het gebouw waarvan het gehele interieur is ontworpen door architectencollectief deMunnik-deJong-Steinhauser in samenwerking met Merk-X in de prijzen gevallen.

Op de shortlist staan nog 3 andere Nederlandse projecten. Het Rijksmuseum van Cruz y Ortiz Arquitectos, De Rotterdam van OMA en Onderwijscentrum Erasmus MC in Rotterdam van Kaan architecten.

zie Mies Award
zie project Rozet