ROZET wint Heuvelinkprijs 2014

Arnhem, 12 juni 2014

Tijdens De Nacht van de Architectuur op 12 juni werd de tweejaarlijkse Heuvelinkprijs uitgereikt, de Arnhemse architectuurprijs voor het beste nieuwe gebouw. Rozet ontworpen door Neutelings Riedijk Architecten in opdracht van de Gemeente Arnhem werd unaniem uitgeroepen tot winnaar van de vakjuryprijs

Rozet, dat kort geleden ook al de landelijke BNA-prijs voor het Beste Gebouw van het Jaar in de wacht sleepte, wordt in het juryrapport geroemd als een ‘Gesamtkunstwerk’: ‘Alle aspecten van het ontwerp- en bouwproces lijken optimaal verlopen. Hier straalt niet alleen ambitie en vakmanschap uit, maar ook – verdiend – geluk’. Dit uitzonderlijke gebouw heeft niet alleen ‘een enorme stedenbouwkundige meerwaarde voor zijn directe omgeving, maar is ook van grote betekenis voor de hele stad. Het staat in de traditie van Arnhemse iconen als het Huis der Provincie en het Stadhuis’.

Het gehele interieur van Rozet is ontworpen door het architectencollectief deMunnik-deJong-Steinhauser in samenwerking met Evelyne Merkx (Merk X).

zie ook het juryrapport

zie project Rozet Arnhem