FORUM GENOMINEERD VOOR HERENGRACHT INDUSTRIE PRIJS H.I.P. 2021

De jury van de Herengracht Industrie Prijs 2021 was blij verrast met maar liefst 145 inzendingen, die zeer uiteenlopend van aard waren. Inzendingen die uitblinken in originaliteit, onverwacht slimme oplossingen kennen, die een bijzondere ervaring bieden en/of simpelweg getuigen van schoonheid in materiaal en detaillering. Waarbij veel van de ingezonden projecten sociaal maatschappelijke relevantie tonen en daarmee inspelen op het gekozen thema van H.I.P. 2021:

"Het interieur als verlengde van de stad"

Met als kernvragen: Op welke manier staat het interieur in verbinding met de veeleisende én inspirerende diversiteit van de stad? Hoe draagt het interieur bij aan bedachte en onverwachte ontmoetingen en hoe stimuleert het sociale duurzaamheid?

Nadat drie weken geleden een shortlist van 10 prachtige projecten is bekendgemaakt, is de jury vervolgens gekomen tot 5 nominaties voor de Herengracht Industrie Prijs 2021. Deze genomineerde projecten worden, zodra de omstandigheden dat toelaten, bezocht door de onafhankelijke jury.

De nominaties voor de H.I.P. 2021 zijn (in alfabetische volgorde):

Forum Groningen, Groningen
(deMunnik-deJong-Steinhauser - prast&hooft - NL Architects)

LocHal, Tilburg
(Inside Outside | Petra Blaisse, Civic Architects, Braaksma & Roos Architecten)

Naturalis Biodiversity Center, Leiden
(Neutelings Riedijk Architecten)

RCO House, Amsterdam
(Team V Architectuur)

SWEETS hotel, Amsterdam
(Space&Matter)

De Herengracht Industrie Prijs wordt begin 2021 voor de vierde keer uitgereikt. H.I.P. 2021 is de tweejaarlijkse prijs die de industrie uitreikt aan een architect of interieurarchitect, waarmee zij aandacht vragen voor én steun geven aan hoogwaardige interieurprojecten. De jury, bestaande uit Fokke Moerel (voorzitter), Louise Schouwenberg, Joyce Verstijnen, Victor Knaap en Daria Scagliola heeft de inzendingen beoordeeld aan de hand van dit thema: