Rozet genomineerd voor ‘Beste gebouw ter wereld’

Cultuurgebouw Rozet in Arnhem is genomineerd voor het 'Beste gebouw ter wereld'

London, 10 mei 2016

Rozet is de thuisbasis voor de Bibliotheek, het Kunstbedrijf, de Volksuniversiteit, café-restaurant Momento, Kunstuitleen To-ART en het Erfgoedcentrum. Het gebouw, ontworpen door Neutelings Riedijk architecten, is in 2014 verkozen tot 'Beste gebouw van Nederland'.
Het interieur van Rozet is ontworpen door architectencollectief deMunnik-deJong-Steinhauser in samenwerking met Evelyne Merkx, Merk X. De Bibliotheek Rozet in Arnhem werd in 2013 gekozen tot 'Beste bibliotheek van het jaar' in de categorie 'grote bibliotheken'. En ook de prestigieuze ARC14 Interieur Award is toegekend aan Rozet.
De RIBA International Prize gaat naar het 'belangrijkste' en meest 'inspirerende' gebouw van het jaar. Honderden projecten uit meer dan 50 landen werden ingediend. Op de shirtlist staan 30 gebouwen. Naast Rozet zijn er genomineerden uit landen over de gehele wereld. Van Holland tot Azerbaijan, van China tot Chili. (Voor de volledige lijst, klik hier)
Een vakjury onder leiding van architect Richard Rogers zal de komende maanden de 30 genomineerde projecten bezoeken. Daarna wordt de lijst naar 20 projecten teruggebracht, vervolgens worden in het najaar de 6 finalisten gekozen. In december zal bekend worden gemaakt welk gebouw zich 'het beste gebouw ter wereld' mag noemen.
Het Royal Institute of British Architects (RIBA) is een gerenommeerde Britse organisatie voor architecten. De RIBA International Prize zal dit jaar voor het eerst uitgereikt worden.  De winnaar van de eerste RIBA International Prize zal in december 2016 bekend worden gemaakt.