Kroonluchters worden teruggeplaatst in de Raadzaal van het Stadhuis Rotterdam

Deze week worden de gerestaureerde kroonluchters weer terug geplaatst in de Raadzaal van Rotterdam. De terugplaatsing van de gerestaureerde 8 kroonluchters is het sluitstuk van de renovatie van de Raadzaal. De Kroonluchter uit 1964 zijn geheel gerestaureerd en voorzien van de nieuwste lichttechniek. Ook zijn er spots toegevoegd die de wandschilderingen van Marius Richters (1878-1955) en de werkplekken kunnen uitlichten.

Het ontwerp, de restauratie, het onderzoek en de ontwikkeling van de Kroonluchters is in nauwe samenwerking met Joost de Beij, Evelyne Merkx, Harm Schoone en constructeur Huib Nelissen uit Haarlem bedacht en uitgevoerd.

zie ook

Restauratie Kroonluchters Raadzaal Rotterdam
Renovatie en modernisering van het Stadhuis Rotterdam

Fotografie ©
Nelissen decorbouw