Stadswinkel Centrum, Stadhuis Rotterdam genomineerd voor “Interieur van het jaar”

De nieuwe stadswinkel centrum is genomineerd voor de ‘interieur van jaar’ prijs van Architectenweb!

Architectenweb schrijft op haar website:

“ In de nieuwe stadswinkel, in het monumentale stadhuis van Rotterdam aan de Coolsingel, moesten bewoners van de stad voor meer terecht kunnen dan alleen burgerzaken. Er moesten ook gesprekken kunnen plaatsvinden over belastingen, werk, inkomen en leerplicht. Om die bredere dienstverlening een plek te geven hebben deMunnik-deJong architecten & Merk X hier een nieuw ontwerp voor gemaakt.

Waar de balies voorheen langs de randen van de ruimtes weggestopt waren, daar hebben de twee bureaus die nu weer centraal, in het grootste hof, geplaatst. De wachtgebieden, met maatwerk tapijt en kroonluchters, zijn aan weerszijden hiervan geplaatst. De spreek- en werkplekken zijn visueel bij de ruimte betrokken door binnen de structuur van het rijksmonument enkele nieuwe openingen te maken.

De jury is onder de indruk van het ontwerp: hoe de nieuwe elementen samen met het oude gebouw een logisch nieuw geheel vormen, en hoe ieder element gedetailleerd en gestoffeerd is. In dat laatste kan de jury zien dat beide bureaus uit Merkx + Girod zijn voortgekomen. “

De winnaar van de prijs voor Interieur van het Jaar wordt bekendgemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking op donderdag 8 november 2018.

18 oktober 2018