architectencollectief deMunnik-deJong-Steinhauser geselecteerd voor interieurontwerp Groninger Forum

Het Groninger Forum heeft samen met de gemeente Groningen (de gebouweigenaar) en NL Architects (de architect van het Forumgebouw) twee partijen geselecteerd voor het interieurontwerp van het nieuwe Groninger Forum. Architectencollectief deMunnik-deJong-Steinhauser heeft de mooie opdracht gewonnen om de openbaar toegankelijke ruimtes van het tien verdiepingen tellende gebouw vorm te geven. De opdracht voor Het filmcafé, de foyers tussen de vijf filmzalen, en de loungebioscoopzaal gaat naar &Prast&Hooft.

Het Groninger Forum, dat achter de Grote Markt in Groningen verrijst, wordt een ontmoetingsplaats voor nieuwsgierige mensen, vol exposities, films, (literaire) evenementen, talkshows, diverse horeca, de VVV en het nieuwe Nederlands Stripmuseum. Op de bovenste verdieping komt een skylounge met restaurant, een dakterras met openluchtbioscoop en een fantastisch uitzicht over de stad. Onder het Groninger Forum komt een ruime parkeerkelder voor auto’s en fietsen.

Het definitief ontwerp voor het interieur moet voor de zomervakantie van 2017 gereed zijn. Na de zomer volgt de bestekfase, begin 2018 de aanbestedingsfase. In 2019 opent het Groninger Forum de deuren voor het publiek.

beeld: NL architects