Visitor Center Maastricht

Het Visitor Center Maastricht is gehuisvest in het hart van de stad Maastricht, in het voormalige Dinghuis, het historische gerechtsgebouw. Op de begane grond van het Dinghuis is het nieuwe interieur van het Visitor Center Maastricht gerealiseerd,

De relatie / spanning tussen het nieuwe interieur en het monumentale historische pand waren belangrijke uitgangspunten in het ontwerp. De rondom aangebrachte stalen geperforeerde hedendaagse 'jas' biedt ruimte aan schappen met producten en diverse informatieschermen. Tevens maakt de perforatie dat alles achter de stalen wand zichtbaar blijft.

De stalen wanden verbinden de voorzijde met de achterzijde van de winkel en begeleidt de bezoeker door de winkel. Door het uitlichten van de wanden en de producten wordt het omarmende gebaar van de wand versterkt.

De kassa en de informatiebalie zijn oplichtende volumes en zijn hedendaagse objecten in deze historische ruimte,
Door de heldere opzet en de ruime indeling biedt het nieuwe interieur ruimte aan de ruim 350.000 bezoekers die het Visitor Center jaarlijks mag ontvangen.

Opdrachtgever

Maastricht Marketing

Locatie

Kleine Staat 1, Maastricht

Ontwerp

deMunnik-deJong-Steinhauser architectencollectief

bouwmanagment

Buromees

oplevering

november 2017

Stalen wand en schappen

Bronnenberg

meubelwerk

Keijsers interiors

E-installaties

EPM

fotografie ©

Roos Aldershoff

omvang

ca. 150m2