De Rotterdam Architectuurprijs is een onafhankelijke prijs voor de stad Rotterdam, georganiseerd door AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam. De Rotterdam Architectuurprijs brengt de actuele architectuur van Rotterdam in beeld en bekroont jaarlijks het beste ontwerp, gebouw of transformatie met een juryprijs en een publieksprijs. De prijs is bestemd voor het team van opdrachtgever, architect, ontwerpers en bouwers.

Vakprijs 

De vakjury heeft uit een longlist van 44 projecten een shortlist samengesteld van 11 inzendingen die deze editie het best in beeld brengt. De vakjury zal zich de komende weken buigen over de shortlist om daaruit de winnaar aan te wijzen. De vakjury staat onder voorzitterschap van Winy Maas. 

Publieksprijs

De publieksprijs wordt uitgereikt aan het project met de meeste stemmen.

Stemperiode

Vanaf dinsdag 1 november tot en met donderdag 1 december 2016 kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen via http://rotterdamarchitectuurprijs.nl/. 

Uitreiking

De uitreiking van de Rotterdam Architectuurprijs, zowel de vakjuryprijs als de publieksprijs, vindt plaats op woensdag 21 december in de Burgerzaal van het Stadhuis.

Jury

Winy Maas - MVRDV
Oana Rades - Shift architecture + Urbanism
Madeleine Maaskant - directeur Academie van Bouwkunst, Amsterdam
Mariet Schoenmakers - specialist opdrachtgeverschap, lid Van der Leeuwkring
Ronald Rietveld - RAAAF / lid Akademie van Kunsten, KNAW
 

zie ook

Raadzaal Rotterdam Stadhuis
Restauratie Kroonluchters Raadzaal Rotterdam