reclamebureau Etcetera

Reclamebureau Etcetera, gevestigd in een oude rijwielenfabriek in Amsterdam, zocht een partij die hun no-nonsense identiteit ruimtelijk wist te vertalen. De vraag was een nieuw ontvangstgebied en een nieuwe verbinding tussen de op verschillende verdiepingen gelegen werkvloeren. Een ‘wow-effect’, zonder decadente uitbundigheid; de ontvangstruimte moest bovenal toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn. Tegelijkertijd wilden ze een nieuwe ruimte om te overleggen, te werken, te ontmoeten en gezamenlijk te lunchen.

Na een uitgebreide analyse is gekozen voor een stevige bouwkundige ingreep om de op verschillende verdiepingen gelegen werkvloeren, fysiek en visueel te verbinden. Er is een ovale vide gemaakt met een rechte trap die het ontvangstgebied verbindt met de erboven gelegen lunchroom en ontmoetingsplek. Het ontvangstgebied is het nieuwe bruisende hart van het bedrijf geworden waar nieuwe commercials worden getoond en waar medewerkers en klanten elkaar treffen om vervolgens samen boven verder te werken in de nieuwe lunchroom annex huiskamer. Het nieuwe interieur en de bouwkundige ingrepen versterken het stoere karakter van het pand en het bedrijf.

De buitenwanden van het casco zijn rondom voorzien van een doorlopende lambrisering opgebouwd uit multiplex, waarin verschillende functies zijn opgenomen zoals kasten, postvakjes, tijdschriften, vensterbanken, zitplekken en beeldschermen. Hierin komen details terug van hetzelfde onbehandelde staal, waaronder haakjes en greepjes. Het materiaal komt ook terug in de speciaal ontworpen meubels, zoals de onderstellen voor tafels en lichtarmaturen.

Boven is aan het einde van de industriële ruimte met het getoogde plafond de boardroom gerealiseerd. De locatie van de boardroom is bewust zo gekozen dat bezoekers en klanten over de nieuwe trap lopen en een kijkje krijgen op de werkvloer en zien hoe de reclamecampagnes tot stand komen. De boardroom is voorzien van een stoere 3-dimensionale houten pui opgebouwd uit hetzelfde multiplex. De pui is tevens een meubel waarin diverse functionaliteiten zijn ondergebracht.

klik hier voor projectdata download

uitvoering

Fiction Factory Amsterdam

fotografie

Yvonne Witte ©

deMunnik-deJong architecten ©
( werk in uitvoering )

© deMunnik-deJong-Steinhauser architectencollectief